Research Assistants
Technical Assistant
Research Assistants
Vívian Ebeling Viana, Ph.D.
E-mail: vih.viana@gmail.com
Vívian is a post-doctoral student and supervised by Profº Luis Antonio de Avila. Her research project aims to validate the efficiency of specific weed control using different molecules of dsRNA, MdsRNA and dsRNA internalized in nanocapsules with exogenous application directed to genes of the basal metabolism of plants as an alternative way in weed control. Born in Pelotas, RS, Vívian is a biologist and PhD in Biotechnology from the Federal University of Pelotas. Works using molecular biology and biotechnology techniques in plants since 2009 during her scientific initiation.
Marcus Vinícius Fipke, Ph.D.
E-mail: marfipke@gmail.com
Fipke is a doctoral student in Crop Protection, advised by Prof. Luis Antonio de Avila and a CAPES fellow, and is studying the efficacy of herbicides in Eragrostis plana Ness plants acclimated to water deficit, focusing on elucidating the interaction of water deficit and sub-doses of herbicides with increased tolerance to glyphosate and quizalofop-p-ethyl herbicides in subsequent generations of Eragrostis plano. Born in Santa Rosa, RS, he chose Agronomy as a profession when he studied as Agricultural Technician (2006-2008). Subsequently, he graduated in Agronomy from the Federal University of Pelotas (2009-2014) and Master in Phytotechnics from the Federal University of Rio Grande do Sul (2014-2016). He joined CEHERB in 2016, when he started his PhD at the Crop Protection Graduate Program (2016-). Currently, his research is focused on the study of the interaction of abiotic stresses x herbicide resistance in Eragostis plana.
Bianca Camargo Aranha, Ph.D.
E-mail: bianca_camargo@live.com
É bacharel em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal do Pampa (2014). Possui mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal de Pelotas (2016), especialização em Ciência dos Alimentos pela Universidade Federal de Pelotas (2018) na área de concentração de tecnologia de frutas e hortaliças e doutorado em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal de Pelotas (2020). Atualmente é pós-doutoranda em Fitossanidade no Centro de Herbologia (CEHERB/FAEM/UFPel), trabalhando com detecção de herbicidas e metabólitos associados. Tem experiência em tecnologia de produtos de origem animal. Atua na área da ciência e tecnologia de alimentos de origem vegetal com ênfase em pós-colheita de frutas e hortaliças, perfil metabólico e identificação de compostos do metabolismo geral e especializado por cromatografia gasosa e cromatografia líquida acopladas a espectrometria de massas (CG-EM e CL-EM)